ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost lansată o enciclopedie ilustrată despre păsări

17:43 | 02.02.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. O carte intitulată „Păsările. Enciclopedie ilustrată”, semnată de profesorul universitar Tudor Cozari, a fost lansată astăzi la Biblioteca Ştiinţifică Centrală „A. Lupan” a Academiei de Ştiinţe a Moldovei, informează MOLDPRES.

Volumul cuprinde 300 de pagini, conține peste 1500 de imagini color, majoritatea aparținînd autorului și descrie 229 de specii de păsări din R. Moldova și din România.

Solicitat de agenție, Tudor Cozari a afirmat că a lucrat la această enciclopedie timp de şapte ani.

Directorul Institutului de Biologie al Academiei Române, Dumitru Murariu, a menționat că volumul „Păsările. Enciclopedie ilustrată” va răspunde aşteptărilor elevilor, studenţilor, profesorilor şi cercetătorilor în domeniul biologiei şi, nu în ultimul rînd, tuturor celor care vor să cunoască variata lume a păsărilor. „Cartea va fi un bun ghid şi pentru demnitarii decidenţi în politicile de protecţie a mediului. Cu toţii vor găsi în această enciclopedie date riguros ştiinţifice, însoţite de imagini minunate”, a precizat Murariu.

Tudor Cozari este profesor universitar, specialist în domeniul ecologiei şi etologiei, fondator al Școlii naționale de batracologie. A ţinut prelegeri în domeniul biodiversităţii, ecologiei şi etologiei animalelor, ca profesor invitat, la universităţile din Torino, Siena, Modena (Italia). Este autorul a peste 150 de lucrări ştiințifice, inclusiv a 14 monografii, enciclopedii de popularizare a științei, compendii didactice, manuale universitare şi școlare.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img17000877

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!