ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziţie a elevilor Liceului Academic de Arte Plastice „I. Vieru” a fost vernisată la Biblioteca Naţională

18:08 | 02.02.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. O expoziţie de pictură şi grafică a elevilor Liceului Academic de Arte Plastice "Igor Vieru" a fost vernisată astăzi la Biblioteca Naţională, informează MOLDPRES.

Expoziţia cuprinde 40 de lucrări a elevilor din clasele a V-VIII, realizate în procesul de studiu.

Solicitată de MOLDPRES, directorul adjunct al Liceului Academic de Arte Plastice "Igor Vieru", Cristina Chelaru, a menţionat că direcţia instituţiei a decis să expună în spaţiul public lucrările celor mai tineri, care pot da speranţe artelor plastice de la noi.

Directoarea Bibliotecii Naţionale, Elena Pintilei, a subliniat că instituţia pe care o conduce este gata să găzduiască în permanenţă expoziţiile copiilor şi tinerilor talentaţi, artişti plastici în devenire.

La rîndul său, şefa Serviciului „Colecţie de artă şi hărţi” a BNRM, Svetlana Miron, a accentuat că este semnificativ faptul că, în 1996, cînd a fost deschis Salonul de artă din cadrul instituţiei, prima expoziţie de pictură şi grafică etalată aici a fost cea a elevilor Liceului Academic de Arte Plastice „Igor Vieru”.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 28 februarie.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!