ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Partida Sanduleac–Svetușchin s-a încheiat cu remiză

12:55 | 03.02.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Partida centrală a etapei a șasea din cadrul campionatului național de șah masculin, care se desfășoară la Clubul republican de șah și joc de dame, disputată de marii maeștri internaționali Vasile Sanduleac și Dumitru Svetușchin, s-a încheiat cu remiză, relatează MOLDPRES.

În consecință, liderul turneului a rămas în continuare Dumitru Svetușchin, care totalizează 4,5 puncte. El este urmat de maeștrii internaționali Vladimir Hamițevici și Serghei Vedmediuc. Ambii totalizează cîte 4 puncte fiecare.

Cel mai mare indice ELO printre participanți (2577 puncte) îl are Dumitru Svetușchin, după care urmează Vladimir Hamițevici (2479 puncte) și Serghei Vedmediuc (2461 puncte). Campionatul se va încheia pe 5 februarie.

Primul campionat național la șah masculin s-a desfășurat în 1944. Campion a devenit V. Veter. Cele mai multe titluri de campion – 7 - le dețin maeștrii internaționali Boris Nevednicii și Boris Itkis. Cîte 6 titluri au la activ Vitali Tarasov și Anatoli Lutikov. Ediția din anul trecut a fost cîștigată de marele maestru internațional Viorel Iordăchescu.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17000895

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!