ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un grup criminal din regiunea transnistreană urmează să fie judecat cu acuze deosebit de grave

15:00 | 03.02.2017 Categorie: Regionale

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. O grupare criminală din autoproclamata rmn va fi judecată, ca urmare a  finalizării instrumentării unui dosar penal cu acuze deosebit de grave. Este vorba de patru cetăţeni din stînga Nistrului, cu vîrste cuprinse între 47-25 de ani, care sînt învinovăţiţi de tîlhărie, jaf armat cu aplicarea violenţei, procurarea şi păstrarea ilegală a armamentului şi muniţiilor, transmite MOLDPRES cu referire la surse electronice.

Potrivit anchetatorilor, bănuiţii au comis mai multe jafuri în localităţile Tiraspol şi Blijnii Hutor. În perioada iunie 2015-iulie 2016, membrii grupului au jefuit un magazin de bijuterii din Tiraspol şi locuinţele a două familii din Blijnii Hutor. Valoarea totală a obiectelor furate este estimată la peste trei milioane de ruble  transnistrene (aproximativ patru sute de mii de dolari SUA).

Membrii grupării au fost reţinuţi în iulie 2016, la domiciliul unuia dintre ei. În timpul percheziţiei au fost depistaţi bani răpiţi de la victime, măşti, un pistol, cartuşe şi o armă pneumatică.

Pe 2 februarie dosarul a fost trimis în instanţa de judecată. Dacă vor  fi găsiţi vinovaţi, membrii grupării riscă pînă la 15 ani de detenţie în închisoare cu regim sever şi confiscarea totală a averii.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)