ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost renovată suprafața de joc a sălii de la Școala Sportivă Specializată de Tenis din capitală

17:23 | 03.02.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Suprafața sălii de joc a Școlii Sportive Specializate de Tenis (ȘSST) din capitală a fost totalmente reînnoită, relatează MOLDPRES. 

Este pentru prima dată din 1975 – anul fondării instituției – cînd a fost efectuată această reparație. Materialul folosit la renovarea celor două terenuri de joc este de ultima generație și corespunde tuturor rigorilor de desfășurare a meciurilor internaționale. 

Lucrările de reparație au început în decembrie 2016 și au fost finalizate la sfîrșitul lunii ianuarie. Primul turneu în cadrul căruia jucătorii vor aprecia calitatea noii suprafețe de joc va fi ITF Juniors “Moldova Open 2017”, care se numea anterior ”Trofeul D. Sturdza”. La competiție și-au anunțat participarea peste 120 de sportivi din 21 de țări. 

Proiectul de reparație capitală a fost realizat datorită contribuției Ministerului Tineretului și Sportului, care a alocat în acest scop aproximativ 3 milioane de lei. Federația Internațională de Tenis a oferit la insistența federației naționale de profil circa 400 mii de lei (20 mii de dolari SUA). 

Astăzi la Școala Sportivă Specializată de Tenis a avut loc ceremonia de dare în folosință a sălii renovate. După solemnitate un grup de membri ai echipelor naționale au testat suprafața și au prezentat un master-class.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17000908

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!