ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sergiu Busuioc a devenit campion al Olimpiadei APSM la bowling

12:12 | 06.02.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Șeful de catedră la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, Sergiu Busuioc, a devenit ieri campion al Olimpiadei Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM) la bowling, relatează MOLDPRES.

El a cucerit, în premieră, titlul și a egalat recordul competiției într-o serie – 184 de puncte, care îi aparținea lui Efim Ignat de la postul de televiziune Moldova 1, fiind înregistrat în 2015. Este și primul titlu de cîștigător în istoria participării sale la Olimpiadă.

Pe locul doi s-a clasat Arcadie Munteanu (PRO TV), care a acumulat 130 de puncte, și care a fost cîștigător al ediției din anul trecut. Ultima treaptă a podiumului de premiere i-a revenit lui Andrei Revenco (90 de puncte, ziarist independent), care a învins la prima ediție, desfășurată în urmă cu șase ani.

Campioni ai edițiilor precedente la bowling au mai devenit Dumitru Chitoroagă, Alexandru Botnari, Ion Buga și Efim Ignat.  

Următoarea probă din cadrul Olimpiadei – biliardul – se va desfășura luna curentă. În programul competițional mai figurează șahul, jocul de dame, baschetul, badmintonul, înotul, fotbalul, tenisul și tenisul de masă.

Prima ediție a Olimpiadei APSM a avut loc în 2000. Cele mai multe titluri de campion la o ediție (3) le-au obținut Ion Robu (2000) și Arcadie Munteanu (2016). Cele mai multe locuri ocupate la o ediție în istoria competiției – 6 – a cucerit Arcadie Munteanu.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17000944

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!