ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Igor Dodon a plecat într-o vizită oficială la Bruxelles

17:06 | 06.02.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a plecat astăzi într-o vizită oficială de trei zile la Bruxelles, în cadrul căreia va avea o serie de întrevederi cu mai mulți oficiali europeni de rang înalt, informează MOLDPRES.

Din delegația care îl însoțește pe șeful statului fac parte: viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Daniela Morari, deputatul Andrei Neguța, membru al Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană, consilierul prezidențial în domeniul reintegrării, Vasilii Șova, ş.a.

Ion Ceban, purtătorul de cuvînt al şefului statului, a anunţat că Igor Dodon urmează să aibă întrevederi cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru politică externă şi de securitate, vice-președinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, şi Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

Şeful statului a declarat anterior că în cadrul vizitei urmează să fie discutate subiecte privind „relaţiile bilaterale, implementarea Acordului de Asociere cu UE, precum și deficiențele care ar fi evidente după doi ani de implementare”.

Prima vizită oficială a preşedintelui, Igor Dodon, a fost întreprinsă în Federaţia Rusă, în cadrul căreia a avut întrevederi cu mai mulţi oficiali de rang înalt.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17000960

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!