ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

New England Patriots a cîștigat Super Bowl-ul 2017

17:47 | 06.02.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 6 feb. /MOLDPRES/. Echipa New England Patriots a cîștigat pentru a cincea oară în istoria sa finala Ligii profesioniste de fotbal american (NFL) - Super Bowl -, cel mai important eveniment sportiv al anului în Statele Unite, învingînd cu 34-28 după prelungiri formația Atlanta Falcons, duminică seară pe stadionul NRG din Houston (Texas), în fața a 77.054 spectatori, relatează MOLDPRES cu referire la diferite surse electronice.

Patriots a reușit cu această ocazie cea mai spectaculoasă răsturnare de scor din istoria Super Bowl-ului, obținînd victoria după ce a fost condusă cu o diferență de 25 de puncte (28-3) în cel de-al treilea sfert al partidei.

Cel mai valoros jucător al finalei (MVP) a fost desemnat coordonatorul de joc al lui New England, Tom Brady (39 ani), care a devenit cu această ocazie primul "quarterback" care a cîștigat de cinci ori în cariera sa Super Bowl-ul, în cinci finale disputate. 

Antrenorul lui Patriots, Bill Belichick, și-a trecut la rîndul său în palmares al cincilea titlu de campion al NFL, fiind primul tehnician care reușește această performanță.

La pauza meciului a avut loc tradiționalul spectacol de Super Bowl, susținut anul acesta de diva pop Lady Gaga, care a făcut un apel la toleranță și incluziune, interpretînd cîteva melodii cu iz patriotic, precum "God Bless America" sau "This Land is Your Land", pe lîngă succesele sale "Born This Way" și "Just Dance". 

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, care a pronosticat victoria formației New England Patriots înaintea finalei, a salutat, printr-un mesaj postat pe Twitter, "incredibilul come-back al lui Patriots".

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17000962

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!