ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chişinău a fost marcată Ziua siguranței pe Internet

16:43 | 07.02.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Un colocviu cu genericul „Be the change: Unite for a better Internet” („Fii schimbarea: Uniți pentru un Internet mai bun”), organizat cu ocazia Zilei Europene a Siguranței pe Internet, marcată în a doua zi de marți a lunii februarie, a avut loc astăzi la Centrul de Excelenţă şi Formare al Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă” din capitală, informează MOLDPRES.

La eveniment au participat elevi de la liceele din Chișinău, profesori şi bibliotecari.

Directorul adjunct al Bibliotecii „Ion Creangă”, Eugenia Bejan, a menţionat că manifestarea are scopul de a promova utilizarea într-un mod mai sigur și responsabil a tehnologiei online și a telefoanelor mobile, mai ales de către copii și adolescenți.

„Asemenea evenimente sînt organizate frecvent în cadrul bibliotecii noastre în parteneriat cu şcoli şi grădiniţe, atît pentru preşcolari şi elevi, cît şi pentru părinţi, care sînt instruiţi şi ei în domeniul securităţii de internet. Astăzi am discutat despre așa fenomene legate de siguranța pe Internet cum sînt cyberbullying, hater, trolling ş.a.”, a precizat Eugenia Bejan.

La rîndul său, specialistul în domeniul IT în cadrul Programului „Novateca”, Denis Ganea, a subliniat că  instruiri de acest gen, din păcate, sînt făcute insuficient în şcoli, unde se predă disciplina Informatica, iar părinţii nu prea au cunoştinţe în acest domeniu.

Potrivit sursei citate, Programul „Novateca” a iniţiat un proiect în acest sens, care a fost implementat, deocamdată, în raionul Hînceşti, unde bibliotecarii au fost instruiţi în domeniul securităţii pe internet.

Ziua siguranței pe Internet este marcată anual, începînd cu anul 2004. Aceasta are drept scop de a sensibiliza populaţia cu privire la utilizarea în siguranță a tehnologiei digitale. În anul curent, campania se desfăşoară concomitent pe cinci continente, în peste 120 de ţări.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img17000992

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!