ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angajații din domeniul construcţiilor vor avea salarii mai mari

16:37 | 07.02.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 7 feb. /MOLDPRES/. Salariul tarifar pentru lucrătorii din domeniul construcțiilor se va majora cu circa 23%. Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Federația Sindicatelor din Construcţii şi Industria Materialelor de Construcţie „SINDICONS" și Federaţia Patronală a Constructorilor, Drumarilor şi a Producătorilor de Materiale de Construcţie "Condrumat" au semnat astăzi un acord de modificare a Convenției colective în ramura construcțiilor, ce prevede majorarea salariului pentru angajații din domeniu, informează MOLDPRES.

Astfel, pentru angajații întreprinderilor din domeniul construcții, proiectări, drumuri, cadastre, mecanizare și transport în construcții salariul se va majora pînă la cel puțin 2300 lei, iar pentru cei din întreprinderile de producere a materialelor de construcție va constitui circa 2150 de lei pe lună. De asemenea, pentru muncitorii necalificați salariul tarifar pentru un program complet de muncă va ajunge pînă la 2100 de lei.  

"Dacă vrem să îi întoarcem acasă pe concetățenii noștri, care muncesc în construcții peste hotare, trebuie să creăm condiții adecvate de muncă și remunerare pe măsura necesităților umane. Sperăm că modificarea prevederilor Acordului ce vizează salariul tarifar pentru angajații de la întreprinderile din domeniul construcțiilor va contribui în final la îmbunătățirea condițiilor de trai pentru concetățenii noștri", a subliniat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca.

(Reporter A. Mardare, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!