ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Andrian Candu a garantat investitorilor acțiuni și rezultate

09:14 | 08.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. BERD este interesată în dezvoltarea mai multor proiecte investiționale în diferite domenii social-economice din R. Moldova, în special în sectorul energetic, cel bancar și în infrastructură. Declarația a fost făcută la Londra în cadrul întrevederii Președintelui Parlamentului Andrian Candu cu Phil Bennet, prim-vicepreședinte BERD, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

”Am demonstrat voință politică pentru implementarea reformelor anul trecut și vom dubla efortul anul acesta, furnizînd acțiuni și rezultate. Există voință politică, există deschidere pentru schimbarea situației și există încredere că putem stabiliza sectorul bancar și crea un mediu atractiv și sigur pentru investitori”, a spus Andrian Candu. El a precizat că există toată deschiderea în majoritatea parlamentară pentru corectarea legislației, unde este necesar, pentru ca, inclusiv, proiectele de infrastructură să fie derulate exemplar.

Phil Bennett a declarat că instituția financiară este interesată să sprijine investițiile străine directe pentru Republica Moldova. ”S-au făcut pași importanți în 2016 și au fost înregistrate multe realizări salutabile. Putem dezvolta mai multe proiecte avînd ca parteneri Guvernul și Parlamentul Republicii Moldova”, a spus Phil Bennett.

Președintele Parlamentului a anunțat interesul pentru crearea unor instrumente alternative de rezolvare a litigiilor comerciale. La această oră, BERD, cu suportul Guvernului Regatului Unit al Marii Britanii, acordă asistență tehnică pentru promovarea și implementarea medierii comerciale, pentru dispute în comunitatea de business. Medierea este unul din instrumentele alternative care îmbunătățește accesul la justiție prin costuri mai mici și soluții furnizate în termeni reduși în comparație cu instanțele clasice.

În cadrul întrevederii a fost discutată extinderea investițiilor în proiectele locale de eficiență energetică și infrastructură. De asemenea, părțile au comunicat despre implementarea proiectelor începute. Andrian Candu a explicat, în acest context, cum reforma administrației publice va duce la creșterea randamentului în implementarea reformelor și proiectelor.

Președintele Parlamentului a reiterat interesul Republicii Moldova pentru implementarea proiectelor de construcție a gazoductului Ungheni – Chișinău și a liniei de interconexiune Isaccea-Vulcănești – Chișinău, care vor permite conectarea țării noastre, prin intermediul României, la sistemul energetic comunitar.

La întrevederea, desfășurată în marja vizitei de lucru în Marea Britanie a Președintelui Parlamentului, au participat Philip Bennett, prim-vicepreședinte, șef al Client Services Grup, membru al comitetului executiv BERD, Francis Malige, Director executiv BERD pentru Europa de Est și Caucaz, Henry Russell, director pentru Belarus, Moldova și Ucraina și Oleksandr Pavluk, director asociat, consilier politic.

img17001003

img17001003

img17001003

img17001003

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!