ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tenismanul Radu Albot a început victorios turneul de la Sofia

18:00 | 08.02.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Tenismanul moldovean Radu Albot (27 de ani) a învins în primul meci disputat la turneul internațional din seria ATP Garanti Koza Sofia Open, care se desfășoară în capitala Bulgariei, relatează MOLDPRES.

El l-a întrecut în runda inaugurală cu scorul 7-6, 6-2 pe reprezentantul gazdelor, Alexandar Lazarov (19 ani). Partida a durat o oră și 13 minute. Radu Albot a realizat în acest meci 4 ași, 4 break-uri și a comis o singură greșeală dublă.

Următorul său adversar va fi astăzi David Goffin din Belgia, favoritul numărul doi al competiției.

Printre participanți figurează și proaspătul semifinalist la turneul de Grand Slam de la Melbourne (Australia), Grigor Dimitrov (Bulgaria).

Fondul de premiere al turneului este de 540 mii de euro.

Radu Albot este cel mai bun tenisman moldovean. Lui îi aparțin o serie de recorduri în sportul moldovenesc. În prezent se situează pe locul 92 în clasamentul mondial.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17001027

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!