ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Din 20 februarie, străinii vor putea achita vinietele online, în termen de 24 de ore de la intrarea în ţară

17:05 | 08.02.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Străinii ar putea plăti vinieta timp de 24 de ore de la intrarea în ţară, potrivit propunerii făcute de Premierul Pavel Filip, în cadrul şedinţei de astăzi a Guvernului. "Să le oferim dreptul să plătească vinieta timp de 24 de ore de la intrarea din ţară. Iar dacă nu o achită, atunci cînd ies din ţară să plătească şi vinieta, şi amenda", a propus Filip, informează MOLDPRES.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc a venit cu o propunere de a achita vinieta online, după ce Prim-ministrul Pavel Filip a solicitat ca procedura de achitare a vinietelor să fie simplificată, deoarece, în condițiile actuale, este blocat accesul în vamă și sînt formate ambuteiaje la frontieră.

„Am avut o ultimă ședință de bilanț privind achitarea vinietei. Am decis să implementăm soluții pentru simplificarea procedurii de eliberare a vinietei. Săptămîna viitoare vom face toate testele, astfel ca începînd cu 20 februarie să implementăm această procedură de plată online. De asemenea, propunem să fie control doar la ieșirea din țară, nu și la intrare”, a precizat Chirinciuc.

Premierul Filip a spus că nu crede că aceasta este unica soluție și că ministrul Finanțelor și ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor să identifice și alte proceduri, pentru că nu se cunoaște numărul cetățenilor care vor apela la serviciul online.

Anterior, Premierul Pavel Filip a solicitat Serviciului Vamal, Centrului de Guvernare Electronică, Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Ministerului Tehnologiei Informaţiilor şi Comunicaţiilor și Ministerului Afacerilor Interne să vină cu propuneri pentru simplificarea procedurii respective și optimizarea timpului de trecere a frontierei.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!