ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de joi, 9 februarie 2017

09:27 | 09.02.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va susține un briefing privind rezultatele vizitei la Bruxelles.

Ora 13.00, Reședința de Stat, str. N. Iorga, 23.

***

Parlamentul va găzdui lansarea cărții ”Ghetoul din Chișinău 1941-1942”, semnată de Paul Shapiro, director al noului Oficiu pentru Relații Internaționale al Muzeului Holocaustului din Washington, care va fi prezent la eveniment. 

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Curtea Constituțională va examina dacă femeia care a lucrat o anumită perioadă pe parcursul a 9 luni de zile premergătoare nașterii și a demisionat, ar putea fi considerată „soție aflată la întreținerea soțului” și ar putea beneficia de o indemnizație de maternitate calculată din mărimea salariului acestuia.

Ora 11.00, str. A. Lăpușneanu, 28.

***

Va continua ședința Consiliului municipal Chişinău, începută pe 02.02.2017.

Ora 10.00.

***

Ambasada SUA invită mass-media la prezentarea cărții ”Ghetoul din Chișinău, 1941-1942” scrisă de Paul A. Shapiro, Director pentru relații internaţionale și Director Emerit al Jack, Joseph și Morton Mandel, Centrul pentru studii avansate ale Holocaustului la Muzeul Memorial al Holocaustului din SUA.

Ora 15.00, Muzeul Național de Istorie, Sala Albastră.

***

Victima unei hotărîri pronunțate contrar legii invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Infracțiunile săvîrșite de magistrații sînt nepedepsibile?”.

Ora 12.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

La Centrul Educaţional PRO DIDACTICA  va avea loc o masă rotundă dedicată lansării fazei a II-a a proiectului Educaţia Deschisă în Moldova: Aici şi Acum.

Ora 09.30, str. Armenească 13.

***

Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu” invită reprezentanţii mass-media la evenimentul de lansare a Programului de lectură Chişinăul citeşte, ediţia a XIV-a.

Ora 11.00, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt nr. 148.

***

La Librăria din Centru va avea loc lansarea lucrării Ghetoul din Chișinău. 1941-1942 de Paul A. Shapiro, cu o cronologie de Radu Ioanid și Brewster Chamberlin.

Ora 18.15, Chișinău, bd. Ștefan cel Mare nr. 126.

***

Federaţia de Haltere din Republica Moldova invită la lucrările Adunării Generale de alegeri a conducerii acestei federaţii.

Ora 12.00, Ministerul Tineretului şi Sportului, et. 1, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt 162.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Ministrul Economiei al Emiratelor Arabe Unite, Sultan Bin Saeed Al Mansoori, întreprinde o vizită de lucru în R. Moldova în perioada 7-9 februarie.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!