ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului a prezentat la Londra oportunități de investiții și colaborare cu R. Moldova

12:11 | 09.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Proiectele care ar putea fi dezvoltate în Republica Moldova cu suportul Casei Regale a Regatului Unit al Marii Britanii au fost discutate la un lunch la Palatul Buckingham de Președintele Parlamentului Andrian Candu. Întîlnirea a avut loc în marja vizitei de lucru în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Cu această ocazie, Președintele Parlamentului a transmis un set de vinuri Purcari, companie care în trecut se crede că a fost unul din furnizorii de vinuri pentru Casa Regală a Regatului Unit al Marii Britanii. Părțile au discutat mai multe proiecte și activități desfășurate de familia regală în alte regiuni ale lumii și posibilitatea extinderii acestora în Moldova.

Andrian Candu a fost însoțit la Palat de Principele Radu al României. Cei doi au avut, de asemenea, o întîlnire cu Andrew Parmley, Lord-Mayor, conducătorul districtului financiar al Londrei, unde au discutat oportunități de afaceri și au prezentat poziția pro-business a autorităților de la Chișinău. Lord-Mayor a fost impresionat de istoria vinicolă a Moldovei. Potrivit lui, investitorii din Regatul Unit al Marii Britanii sînt interesați de comerț liber, investiții transfrontaliere și noi oportunități.

Lord-Mayor este primarul entității administrative City of London, avînd rangul de ministru, și conducătorul districtului financiar al Londrei (City of London Corporation). Lordul Mayor are importantul rol de a promova afacerile londoneze în străinătate, de asemenea, el îndeplinește funcția de cancelar al universității City University London.

Împreună cu Principele Radu al României, Andrian Candu a vizitat Invictus Games Foundation. Președintele Parlamentului a discutat despre posibilitatea implicării eroilor din Moldova, care, servindu-și țara, au fost răniți și au ajuns să aibă o dizabilitate în echipa invincibililor.

De asemenea, Andrian Candu a vizitat Universitatea Kent, unde deja studiază cîțiva tineri originari din Republica Moldova. Despre noi oportunități pentru studii și cercetări pentru tinerii noștri Președintele Parlamentului și Principele Radu al României au discutat cu profesorii, studenții și administrația instituției.

Președintele Parlamentului s-a aflat într-o vizită de lucru în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în perioada 6-8 februarie curent.

img17001068

img17001068

img17001068

img17001068

img17001068

img17001068

img17001068

img17001068

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!