ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Vasile Botnari a fost ales în funcția de președinte al Consiliului de administrație al Moldovagaz

15:27 | 09.02.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Vasile Botnari, a fost ales astăzi, prin votul unanim al acționarilor, în funcția de președinte al Consiliului de administrare al Societății pe Acțiuni Moldovagaz, informează MOLDPRES.

Noul președinte, care va prelua funcția de la Alexandru Gusev, a fost ales în ședința Consiliului de observatori al Moldovagaz SA, care a pus în discuție mai multe chestiuni importante ce țin de activitatea întreprinderii, printre care aprobarea noii componențe a Consiliului de administrare.

Vicepreședinți ai consiliului de administrare al întreprinderii au fost aleși Liudmila Korobanova, Nicolai Vasiliev și Iacov Cazacu. De asemenea, din Consiliu vor face parte Lidia Zamșa, Elena Tcaciuc, Vitalie Șeptefrați, Mihail Iuriev, Denis Emelianov.  

Vasile Botnari, în vîrstă de 41 ani, este ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor din 20 ianuarie 2016. Anterior a fost ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor din 31 mai 2013 pînă în iulie 2015, iar din 2010 pînă în 2013 deputat în Parlamentul Republicii Moldova. A absolvit  Academia de Studii Economice a Moldovei, Facultatea de Business și Administrarea Afacerilor.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img17001080

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!