ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tudor Casapu a fost reales în postul de președinte al FMH

10:59 | 10.02.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 10 feb. /MOLDPRES/. Tudor Casapu a fost reales ieri în funcția de președinte al Federației Moldovenești de Haltere (FMH), relatează MOLDPRES. 

Toți cei 35 delegați participanți la adunarea generală de dare de seamă și alegeri au votat în favoarea candidaturii sale. Ea a fost unica propusă. 

Raportul de activitate pentru ultimii patru ani a fost prezentat de secretarul general al federației, Alexandru Groapă. El a subliniat faptul că în perioada respectivă s-au înregistrat succese frumoase, dar au fost consemnate și neajunsuri. ”Halterofilii moldoveni au obținut în acest răstimp la Campionatele Europene și Mondiale, rezervate juniorilor, tineretului, seniorilor 40 de medalii: 8 de aur, 15 de argint și 17 de bronz. Alexandru Șpac și Serghei Cechir au ocupat locurile 5, respectiv, 6 la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Cu regret au fost înregistrate  și multe cazuri de dopaj. La cest capitol figurăm în Top-10 mondial”, a spus el. 

Adunarea l-a ales secretar general al federației pe Maxim Cojocari, iar pe Vadim Vacarciuc și Sergiu  Crețu – vicepreședinți. 

La lucrările adunării au participat și au rostit alocuțiuni ministrul Tineretului și Sportului, Victor Zubcu, președintele Federației Europene de Haltere, Antonio Urso. 

Tudor Casapu, campion olimpic la Barcelona (1992), deține funcția de președinte al FMH din anul 2003. 

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan) 

img17001099

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!