ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Evoluţia recuperării mijloacelor băneşti fraudate a fost examinată la Comitetul de monitorizare a cazurilor de interes social sporit

14:21 | 10.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 feb. /MOLDPRES/. Prim-ministru Pavel Filip a convocat prima ședință din acest an a Comitetului permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol  a Guvernului.

În cadrul ședinței s-a discutat despre etapele și procesul de recuperare a activelor, comercializarea gajurilor, rambursarea creditului de urgență, dificultățile întîmpinate.  

Totodată, conducătorii organelor de drept responsabile de investigațiile privind frauda bancară, precum și ai Băncii Naționale a Moldovei au informat despre acțiunile întreprinse, colaborarea cu alte instituții din țară și din străinătate în vederea investigării și recuperării mijloacelor financiare fraudate. 

Premierul a apreciat colaborarea între instituțiile de stat, orientată spre atingerea obiectivelor legate de recuperarea cît mai rapidă a banilor fraudați, precum şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de comiterea acestei infracțiuni de rezonanță sporită. 

”Așteptările oamenilor sînt foarte mari și în acest sens rog să fie întreprinse în continuare măsuri conjugate și depus efort maxim pentru mobilizarea tuturor factorilor de decizie în vederea accelerării proceselor legate de recuperare și investigarea fraudei bancare”, a menționat Prim-ministrul. 

Comitetul permanent de monitorizare a cazurilor de interes social sporit a fost instituit la inițiativa Prim-ministrului Pavel Filip și reprezintă o platformă de discuţie consultativă, care are sarcina de a asigura colaborarea între instituțiile statului în vederea gestionării eficiente și operative a cazurilor de interes social sporit.

img17001119

img17001119

img17001119

img17001119

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!