ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

S-a încheiat ediția a 14-ea a turneului ”Invită Nicolae Oriol”

09:36 | 13.02.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 13 feb. /MOLDPRES/. Ediția a 14-ea a turneului internațional de lupte libere ”Invită Nicole Oriol”, rezervat cadeților și juniorilor, s-a încheiat ieri la complexul de sporturi Olimpia din capitală, relatează MOLDPRES.

Majoritatea titlurilor de cîștigători au revenit elevilor Liceului Internat Republican cu Profil Sportiv, unde aproximativ 40 de ani a activat antrenorul emerit Nicolae Oriol. Iată cîțiva dintre ei: Maxim Bostan (42 kg), Stanislav Novac (50 kg), Igor Potereanu (54 kg), Nicolae Melestean (59 kg). Dintre victoriile repurtate de oaspeți se impun să fie remarcate cele înregistrate de Elena Gorgaș (40 kg), Simona Zidaru (59 kg), ambele din România, Dmytro Denisiyk (Ucraina, 95 kg).

Meciul cel mai spectaculos al turneului a fost în opinia experților cel disputat la categoria de greutate pînă la 60 de kilograme de Vitalie Bunici (Orhei) și Nicolae Grahmez (Comrat), campion național Under-23. A învins clar, înainte de expirarea timpului regulamentar, Vitalie Bunici, care la scorul 6-2 în favoarea sa și-a pus adversarul într-o situație dificilă pe saltea, fixîndu-i omoplații.

”Mă bucur că și de data aceasta cadrul organizatoric a fost foarte bun”, a declarat pentru agenție Nicolae Oriol. ”La buna desfășurare a turneului și-au adus contribuția, practic, toți cei mai buni elevi ai lui Nicolae Oriol”, a spus arbitrul principal al competiției Boris Sava.

Nicolae Oriol a împlinit pe 10 februarie curent 70 de ani. Printre elevii săi figurează Boris Sava, campion al Spartachiadei popoarelor din Uniunea Sovietică, Ghenadie Tulbea, dublu campion european, premiant la Mondiale, Anatol Guidea, campion european și medaliat la Mondiale, Vitalie Răilean, campion european de tineret, Ruslan Bodișteanu, campion mondial de junior și tineret, Andrei Perpelița, Nicolae Ceban, premianți la Europene, Nicolae Scurtu, medaliat la campionatul URSS de tineret. Cu excepția lui Ghenadie Tulbea și Ruslan Bodișteanu toți au fost prezenți la turneu.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17001149

img17001149

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!