ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretarul general al MAEIE Anatol Vangheli a avut o întrevedere cu omologul său norvegian

13:36 | 13.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 feb. /MOLDPRES/. Secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Anatol Vangheli, a întreprins, în perioada 10-11 februarie curent, o vizită de lucru la Oslo, Regatul Norvegiei, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu Wegger Strømmen, secretar general al ministerului norvegian al Afacerilor Externe. Acțiunea a avut drept scop realizarea agendei interministeriale şi s-a înscris în cadrul măsurilor dedicate aniversării a 25-a de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Regatul Norvegiei, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

Discuțiile au fost axate pe subiecte ce ţin de relațiile bilaterale prin prisma dezvoltării dialogului politic, impulsionării relațiilor comercial-economice, cadrului juridic, situației din regiune, precum și susținerii reciproce în cadrul organismelor internaționale. De asemenea, au fost abordate subiecte ce țin de aspectele organizării, funcționarii, managementului și gestionării sistemice a ministerelor de externe.

Anatol Vangheli a apreciat bunele relații bilaterale şi a mulțumit pentru suportul constant oferit de Norvegia în promovarea reformelor din Republica Moldova în domeniul integrării europene și implementării diferitor proiecte pentru dezvoltarea ţării în diverse domenii de interes naţional.

Wegger Strømmen a reconfirmat suportul Norvegiei pentru parcursul european al ţării noastre, precum şi pentru dezvoltarea relațiilor ascendente bilaterale. În această ordine de idei, a fost menționată și vizita secretarului de stat al diplomaţiei norvegiene la Chișinău, preconizată pentru luna mai curent.

Agenda vizitei a inclus şi alte întrevederi cu funcționari ai ministerului norvegian de externe, axate pe efectuarea schimbului de experienţă în domeniile de gestionare şi funcţionare a ministerelor de externe ale ambelor țări.