ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAEIE a condamnat lansarea unei rachete balistice de către Coreea de Nord

11:07 | 14.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova condamnă cu fermitate noua lansare a unei rachete balistice efectuată de Republica Populară Democrată Coreeană pe 12 februarie 2017, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE. 

Continuarea unor asemenea acţiuni de către autorităţile nord-coreene constituie o violare a multiplelor rezoluţii ale Consiliului de Securitate ONU, inclusiv a Rezoluţiei 2321 adoptată în noiembrie 2016. 

Republica Moldova împărtăşeşte plenar preocupările profunde ale comunităţii internaţionale faţă de aceste acţiuni cu efect destabilizator asupra situaţiei de securitate din peninsula coreeană şi regiunile adiacente şi îndeamnă autoritățile de la Pyongyang să renunţe la politica de înarmare nucleară şi să se reangajeze într-un dialog politic credibil cu comunitatea internaţională, în particular în formatul de negocieri al celor şase părţi.

img17001191

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!