ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tudor Copaci a fost selectat drept candidat pentru funcția de director al Consiliului de administrare al ANRE

12:10 | 15.02.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Comisia parlamentară pentru economie, buget şi finanţe l-a selectat pentru funcţia de director al Consiliului de Administraţie al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) pe Tudor Copaci, a anunțat în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei șeful acesteia Ștefan Creangă. Tudor Copaci a acumulat cel mai mare punctaj (821) după audierile în comisie şi urmează să fie propus Legislativului spre aprobare în calitate de candidat la funcția de director al ANRE, informează MOLDPRES.

Tudor Copaci este în prezent director al Agenţiei Achiziţii Publice din cadrul Ministerului Economiei, funcţie deţinută şi în perioada 2009-2013. Între anii 2008-2009, dar şi în 2013-2015, el a fost ministru adjunct al Economiei, responsabil de domeniul energetic. În ianuarie-septembrie 2016 a deţinut funcţia de secretar general al Guvernului.

În total la concursul final au participat zece candidați. Fostul șef al ANRE, Victor Parlicov, expert la IDIS ”Viitorul”, care s-a plasat pe locul doi, a acumulat 750 de puncte, Vasile Daud – 615,  Alexandru Lupan – 597, Mihail Cernei - 545.

Anterior, mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile şi experţi în energetică au propus ca viitorii directori ai Consiliului de administraţie al ANRE să fie aleşi de o comisie specială, după modelul celei care l-a selectat pe Guvernatorul Băncii Naţionale. Audierile în Comisia parlamentară pentru economie, buget și finanțe s-au desfășurat cu ușile închise.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img17001226

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!