ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Pavel Filip a participat la acțiunea de comemorare a ostaşilor căzuţi în războiul din Afganistan

15:22 | 15.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Premierul Pavel Filip a participat astăzi la evenimentul consacrat Zilei comemorării soldaților căzuţi în războiul din Afganistan. La mitingul solemn, desfășurat la Complexul memorial “Feciorilor Patriei - Sfîntă Amintire” din Capitală, a fost păstrat un minut de reculegere și depuse flori în memoria celor decedați în conflictul armat, transmite MOLDPRES citînd Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Şeful Executivului și-a exprimat respectul și recunoștința față de participanții la războiul din Afganistan și a dat asigurări că Guvernul va susține și în continuare veteranii și familiile acestora, inclusiv prin realizarea acțiunilor cuprinse în Planul „Memorie. Onoare. Respect.”, aprobat de Executiv. “Un lucru foarte important pe care trebuie să-l învețe și politicienii în urma acestui război este că nimic nu poate justifica moartea unui om, cu atît mai mult moartea mai multor oameni. Sîntem responsabili să facem tot posibilul ca să prevenim oricare conflicte armate, să oferim stabilitate și să asigurăm Pacea”, a declarat Prim-ministrul.

Totodată, Pavel Filip a menționat că eroii acestui război sînt un reper de vitejie şi un exemplu pentru întreaga societate. „Vom fi alături de dumneavoastră nu doar în această zi, ci vom face tot posibilul să simțiți că sîntem alături în fiecare zi” , a adăugat Premierul.

Aproape 13 mii de cetăţeni ai Republicii Moldova au participat la războiul din Afganistan, dintre care 300 și-au pierdut viața. Conflictul armat a durat zece ani, din 1979 pînă în 1989.

img17001234

img17001234

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!