ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul va acorda Burse de Excelenţă şi Nominale pentru doctoranzi

16:13 | 15.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniştri a aprobat astăzi acordarea Bursei de Excelență a Guvernului și a Bursei Nominale pentru doctoranzi, pe domenii, pentru anul 2017, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Executivului. 

Astfel, în urma concursului organizat de Academia de Ştiinţe a Moldovei, 20 de doctoranzi au fost selectați pentru Burse de Excelență, în valoare de 2500 de lei, iar 7 candidați au fost stabiliți drept beneficiari ai Burselor Nominale, a cîte 2000 de lei fiecare. Prioritate la concurs au avut candidații cu media mai mare la examenele de doctorat, care au publicaţii în revistele de specialitate, sînt autori de brevete de invenţie sau participanți la conferinţe naționale și internaționale.

Concursul de obținere a Bursei s-a desfășurat în scopul motivării participanților pentru efectuarea cercetărilor cu impact și publicarea rezultatelor științifice obținute. Bursele obişnuite pentru doctoranzi constituie în medie o mie de lei.

img17001240

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!