ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul va aloca 14,5 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale

16:38 | 15.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Cabinetul de Miniștri a aprobat în ședința de astăzi alocarea a 14,5 milioane de lei din fondul de intervenție al Guvernului pentru lichidarea consecințelor calamităților naturale, transmite MOLDPRES citînd Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Cea mai mare parte din sumă, 9 milioane de lei, va fi alocată Agenției Rezerve Materiale în scopul recuperării cheltuielilor pentru bunurile transmise din rezervele materiale de stat pentru lichidarea consecințelor vîntului puternic cu grindină din iunie 2016. Alte 3,9 milioane de lei vor fi transferate Consiliului Raional Edineț pentru lucrările de reconstrucție a podului de acces în satul Trinca, deteriorat în urma ploilor abundente din vara anului 2014.

Restul mijloacelor bănești sînt destinate lichidării consecințelor calamităților naturale din raioanele Leova, Florești, Ungheni și Soroca, precum și Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale și Întreprinderii de Stat „Administrația de Stat a Drumurilor”.

Autoritățile publice urmează să pregătească documentele necesare. Ulterior, Ministerul Finanțelor va acoperi cheltuielile menționate.

Fondul de intervenție al Guvernului este destinat finanțării cheltuielilor urgente legate de lichidarea consecințelor calamităților naturale, în caz de epidemii, dar și în alte situații excepționale.