ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul va organiza mai multe evenimente pentru comemorarea celor căzuţi în conflictul armat de pe Nistru

16:46 | 15.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Cabinetul de Miniștri a aprobat în cadrul şedinţei de astăzi Planul manifestărilor dedicate comemorării a 25 de ani de la începutul acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova (1991-1992), relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Executivului.  

Printre cele mai importante acțiuni se numără Marșul Memoriei, care se va finaliza cu un miting de comemorare și depunere de flori la monumentul „Maica îndurerată” din cadrul Complexului memorial „Eternitate”. Evenimentul va fi organizat la 2 martie 2017, la Chişinău.

De asemenea, în mai multe localităţi urmează să fie instalate plăci comemorative și să fie redenumite străzi în memoria eroilor căzuţi. Invalizii şi familiile participanţilor decedaţi în acţiunile de luptă vor primi ajutoare materiale unice, iar veteranii și invalizii vor beneficia inclusiv de asistenţă medicală.

O Comisie specială, a cărei componență a fost aprobată astăzi de Executiv, va fi responsabilă de organizarea evenimentelor.