ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a stabilit noi limite pentru consumul de alcool de către conducătorii auto

16:49 | 15.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi modificări și completări la Regulamentul privind testarea alcoolscopică și examinarea medicală pentru stabilirea stării de ebrietate și naturii ei, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului. 

Noile prevederi stabilesc revizuirea limitelor gradului minim al concentrației de alcool în sînge, care vor constitui 0,5 g/l în sînge și, respectiv, al gradului minim al concentrației de alcool în aerul expirat, care va fi 0,3 mg/l. Normele anterioare prevedeau că starea de ebrietate alcoolică cu grad minim era atestată în caz de stabilire a concentraţiei de alcool de 1,0 g/l în sînge şi de 0,5 mg/l în aerul expirat.

Modificările au fost operate în vederea prevenirii consumului abuziv de alcool, a înlăturării consecințelor dependenței alcoolice, precum și în scopul promovării unui mod de viață sănătos. 

img17001246

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!