ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Gheorghe Bălan a participat la conferinţa internaţională ”Securitatea economică în Regiunea Extinsă a Mării Negre şi Eurasiei”

17:10 | 15.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Vicepremierul Gheorghe Bălan a participat la conferinţa internaţională cu genericul „Securitatea economică în Regiunea Extinsă a Mării Negre şi Eurasiei”, organizată de către Centrul European pentru Studii de Securitate „George C. Marshall” din Germania. La conferinţă au participat experţi naţionali şi internaţionali, reprezentanţi din cadrul autorităţilor publice ale Republicii Moldova, exponenţi ai mediului diplomatic, academic şi asociativ, a comunicat pentru MOLDPRES Biroul pentru reintegrare.

În cadrul evenimentului Gheorghe Bălan a efectuat o prezentare succintă şi a răspuns la întrebările audienţei la sesiunea cu tematica „Provocările de securitate în Regiunea Extinsă a Mării Negre şi Eurasiei”, referindu-se la principalele ameninţări ce planează în prezent la adresa securităţii naţionale, printre care: fenomenul corupţiei, economia tenebră, imposibilitatea aplicării legislaţiei în vigoare în teritorii temporar necontrolate, presiunile politice externe, nereglementarea conflictului transnistrean ş.a.

S-a menţionat faptul că în pofida acestor circumstanţe, autorităţile R. Moldova îşi asumă angajamente şi depun eforturi continue întru a sprijini populaţia şi a promova dezvoltarea social-economică, cu soluţionarea problemelor stringente şi îmbunătăţirea nivelului de trai al locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Potrivit Viceprim-ministrului abordările de acest gen contribuie la edificarea unui stat dezvoltat multilateral, prosper şi atractiv pentru investitorii externi, partenerii de dezvoltare şi alţi actori relevanţi.

img17001249

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!