ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Pavel Filip: relaţiile moldo-ucrainene se bazează pe un dialog deschis şi constructiv

17:45 | 15.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. În debutul şedinţei de astăzi a Cabinetului de miniştri, Premierul Pavel Filip a făcut o retrospectivă a vizitei sale oficiale la Kiev, menţionînd că discuţiile au fost productive, iar autorităţile ucrainene sînt deschise pentru dialog, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.  

Prim-ministrul a spus că în cadrul întrevederilor cu omologul său ucrainean, Vladimir Groisman, şi Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, au fost abordate mai multe subiecte actuale pentru ambele state, printre care: intensificarea cooperării economice bilaterale, colaborarea transfrontalieră și importanța protejării ecosistemului rîului Nistru.

„Cel mai important subiect pe care l-am discutat a fost protejarea ecosistemului rîului Nistru pe întreaga albie a acestuia. Mai mult, am convenit de comun acord să creăm o comisie mixtă care să evalueze impactul activității complexului energetic de pe Nistru asupra ecosistemului rîului și împreuna ne vom adresa către Comisia Europeană pentru suport în acest sens, astfel încît să avem o analiză profundă”, a declarat Pavel Filip. Premierul a accentuat că, în pofida speculațiilor, dialogul pe această temă sensibilă a avansat.

Totodată, şeful Executivului a menţionat că măsurile necesare pentru protecţia ecosistemului rîului Nistru au fost incluse şi în Foaia de parcurs privind dezvoltarea cooperării moldo-ucrainene pentru anul 2017, semnată luni, 13 februarie curent, la Kiev. „Este foarte important acest subiect pentru că acest rîu alimentează cu apă potabilă nu doar oraşul Chișinău și Odesa, dar și alte localități atît pe teritoriul Ucrainei, cît și pe cel al Republicii Moldova”, a subliniat Pavel Filip.

img17001251

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!