ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat procedura de plasare sub regim vamal de import și de înmatriculare a autovehiculelor din stînga Nistrului

17:51 | 15.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniştri a aprobat în ședința de astăzi hotărîrea de Guvern „Privind punerea în aplicare a prevederilor art. IX al Legii nr. 280 din 16.12.2016 pentru modificarea şi completarea unor acte legislative”, comunică agenția MOLDPRES cu referire la Biroul pentru reintegrare.

Prin actul normativ în cauză este reglementată procedura de plasare sub regim vamal de import și de înmatriculare la subdiviziunile Întreprinderii de Stat „CRIS „REGISTRU”” a autovehiculelor cu plăcuțe eliberate în unitățile administrativ-teritoriale din stînga Nistrului și mun. Bender.

Sub incidența prevederilor prezentei hotărîri de Guvern intră persoanele care au deținut mijloacele de transport enunțate în posesie sau în folosință pînă la 01 noiembrie 2016 și care achită o acciză în mărime de 30% din cota accizei stabilită pentru anul 2016.

Pentru devamarea autovehiculelor respective, solicitantul trebuie să completeze declarația vamală și declarația pe propria răspundere cu privire la veridicitatea informațiilor ce se conțin în documentele confirmative anexate la aceasta, iar la etapa de înmatriculare, la setul documentar menționat se adaugă adeverința vamală.

img17001252

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!