ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Camerele de Comerţ din R. Moldova şi oraşul Katowice, Polonia, au semnat un Acord de colaborare

18:44 | 15.02.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Camera de Comerț și Industrie (CCI) a Republicii Moldova și Camera de Comerț și Industrie din oraşul Katowice, Polonia, au semnat astăzi la Chişinău un Acord de colaborare. Prin semnarea acestui document cele două instituţii şi-au propus stabilirea unui parteneriat de succes, bazat pe cooperarea în domeniile comerțului, economiei și tehnologiilor informaționale, informează MOLDPRES.

Potrivit preşedintelui CCI a R. Moldova, Sergiu Harea, "semnarea Acordului de colaborare între cele două Camere este un eveniment semnificativ, dat fiind că instituția camerală are drept scop reprezentarea intereselor mediului de afaceri la nivel național și internațional, promovarea comerțului, creșterea economiei și atragerea investițiilor".

La rîndul său, Tomasz Zjawiony, vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie din Katowice, a exprimat speranţa că “semnarea acestui document va contribui nemijlocit la cooperarea dintre antreprenorii din Polonia şi Republica Moldova, precum şi la creșterea comerțului dintre cele două ţări”.

Conform prevederilor Acordului încheiat, instituțiile vor efectua schimburi de informații despre investiții, proiecte industriale, agricole, comerciale și de infrastructură. Părțile vor oferi, de asemenea, asistență în identificarea partenerilor de afaceri pentru a asigura o colaborare eficientă, vor planifica și vor implementa activități comune, pentru dezvoltarea afacerilor întru beneficiul mediului de afaceri.

Acordul a fost încheiat pe o perioadă nedeterminată de timp.

Potrivit datelor Biroului Național de Statistică, în anul 2016 exportul de mărfuri moldovenești pe piața Poloniei s-a majorat cu 7,2%, iar importul de mărfuri din Polonia în țara noastră a înregistrat o creștere cu 8,1%, comparativ cu anul 2015.

(Reporter A. Mardare, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!