ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Candidații la Europenele de box U-22 vor susține meciuri de baraj

12:23 | 16.02.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Boxerii moldoveni candidați la Campionatul European Under-22 vor susține astăzi și mîine meciuri de baraj la Sala polivalentă din Chișinău, relatează MOLDPRES.

Partidele sînt programate pentru astăzi cu începere de la orele 16.00, iar mîine – la orele 11.00.  ”Este o practică aplicată pretutindeni. Școala specializată din Grimăncăuți are deja un boxer calificat la turneul european, Andrei Zatușevschi (81 kg). Alți patru pugiliști reprezentanți ai Școlii vor lupta pentru a obține biletele de acreditare. Aceștia-s Mihail Cvasiuc (60 kg), Vlad Gavriliuc, Egor Bejenaru, ambii la categoria de greutate pînă la 64 de kilograme, Oleg Risiuc (75 kg). Deoarece Gavriliuc și Bejenaru vor lupta la aceeași categorie și alți pretendenți nu-s înseamnă că mai avem deja un boxer calificat la Europene”, a declarat astăzi pentru agenție Antrenorul Emerit Petru Caduc.

În total vor concura pentru dreptul de a participa la Campionatul European aproximativ 20 de pugiliști. Turneul va avea loc pe 13-25 martie la Brăila (România).

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan din Grimăncăuți (Briceni), care-i medaliat olimpic cu bronz (Beijing, 2008), campion european (Ankara, 2011).

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17001280

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!