ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu un oficial al Consiliului Europei

14:29 | 16.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut ieri o întrevedere cu şefa Direcţiei Programe de Cooperare din cadrul Departamentului Democraţie şi Afaceri Politice al Consiliului Europei, Anna Capello-Brillat, a comunicat pentru MOLDPRES Biroul politici de reintegrare.

Subiectele abordate în cadrul discuţiei au vizat problematica transnistreană, evoluţiile înregistrate în procesul de negocieri, activitatea grupurilor de lucru (sectoriale), problemele actuale de pe agenda negocierilor şi perspectivele de soluţionare a acestora.

De asemenea, au fost discutate aspecte legate de consolidarea parteneriatului Republica Moldova – Consiliul Europei, fiind trecute în revistă rezultatele proiectelor implementate prin intermediul Planului de Acţiuni al CE privind susţinerea reformelor democratice în RM 2013-2016, la compartimentul „Măsuri de consolidare a încrederii”.

În contextul demarării procesului de realizare a unui nou plan de acţiuni al CE pentru RM 2017-2020, au fost punctate domeniile prioritare pe care se va axa CE în promovarea iniţiativelor de apropiere a locuitorilor de pe cele două maluri ale Nistrului, printre acestea regăsindu-se sectoarele: mass-media, educaţie, suport pentru societatea civilă, drepturile omului (în locurile de detenţie, în domeniul social, implementarea standardelor internaţionale în protecţia drepturilor omului în instituţiile psihiatrice, etc.), sănătate (de exemplu, promovarea programelor de prevenire, diagnostic şi tratament al tuberculozei şi HIV/SIDA în instituţiile privative de libertate).

La final, viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a exprimat gratitudine CE pentru contribuţii consistente şi implicare continuă în realizarea proiectelor de interes social major pentru populaţia de pe ambele maluri ale Nistrului, menţionînd că programele de acest gen prin caracterul lor apolitic şi umanitar aduc un aport substanţial la sporirea contactelor interprofesionale şi la sprijinirea procesului de reglementare a problemei transnistrene.

img17001284

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!