ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artistul plastic Anatol Danilişin a vernisat o expoziţie la Filarmonica Naţională

18:58 | 16.02.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. O expoziţie de pictură cu genericul „Luminile bucuriei” a artistului plastic Anatol Danilişin a fost vernisată astăzi la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din capitală, informează MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de Institutul Cultural Român (ICR) „Mihai Eminescu” la Chişinău şi instituţia-gazdă. La manifestare au participat artişti plastici, compozitori, interpreţi, scriitori şi ziarişti.

Expoziţia cuprinde 38 de lucrări.

În alocuțiunea sa, directorul ICR, Valeriu Matei a menţionat că a devenit o tradiţie ca în fiecare lună, Filarmonica Naţională să găzduiască o expoziţie a unui artist plastic. „Proiectul nostru are drept scop de a readuce în actualitate pictura, sculptura şi arta decorativă. În această instituţie artele sînt într-un permanent dialog şi se completează una pe alta”, a subliniat Valeriu Matei.

Preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Dumitru Bolboceanu a constatat că Anatol Danilişin este un pictor afirmat pe plan naţional şi european.  „S-a format ca artist în atelierele pictorilor Igor Vieru,  Andrei Sîrbu şi Alexei Colîbneac.  A avut 34 de expoziţii personale în R. Moldova şi România, a participat la zeci de expoziţii de grup în Austria, Belgia, Finlanda, Franţa, Germania,  SUA şi în alte ţări”, a adăugat Dumitru Bolboceanu.

Anatol Danilişin s-a născut pe 22 mai 1960 în satul Frasin, raionul Donduşeni. A absolvit Liceul de Arte Plastice „Igor Vieru” (1979) şi Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” (1992), Facultatea de Arte Plastice, din Chişinău.  Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din R. Moldova şi al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Lucrările lui se păstrează în colecţii publice şi private din ţară şi de peste hotare.

Expoziţia va fi deschisă  timp de o lună.

(Reporter N. Roibu, editor M. Jantovan)   

img17001298

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!