ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul României a aprobat tranșa a doua din împrumutul de 150 milioane de euro pentru Republica Moldova

09:00 | 17.02.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 17 feb. /MOLDPRES/. România va acorda Republicii Moldova, cu o lună mai devreme, a doua tranșă de 50 de milioane de euro din împrumutul ratificat în 2016, în sumă de pînă la 150 de milioane de euro, la 27 februarie, potrivit hotărîrii Guvernului de la București adoptată în ședința de miercuri, informează MOLDPRES.

”Se aprobă amendamentul /…/ la Acordul privind asistența financiară rambursabilă dintre România și Republica Moldova, semnat la Chișinău la 7 octombrie 2015, privind notificarea și confirmarea îndeplinirii condiției necesare eliberării celei de-a doua tranșe și stabilirea datei de tragere a acestei tranșe în data de 27 februarie 2017”, se spune în hotărîrea cabinetului de miniștri al României.

Împrumutul se realizează în baza Acordului privind asistență financiară rambursabilă dintre România și Republica Moldova ratificat în anul 2016.

În luna ianuarie 2017 Ministerul Finanțelor Publice din România și Ministerul Justiției și Ministerul Finanțelor din Republica Moldova au convenit prin schimbul de scrisori ”modificarea datei de eliberare a celei de-a doua tranșe de 50 milioane de euro din 31 martie 2017 în data de 27 februarie 2017".

Intrarea în efectivitate a facilității de finanțarea acordată de FMI Republicii Moldova reprezintă o condiție necesară pentru eliberarea tranșei a doua din asistența financiară rambursabilă acordată de România, a menționat anterior Ministerul Finanțelor Publice.

În data de 24 august 2016 a fost acordată prima tranșă a împrumutului prevăzut în Acord, în suma de 60 de milioane de euro.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img17001300

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!