ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premiera unul spectacol de Matei Vişniec va avea loc la Teatrul Naţional „Satiricus I. L. Caragiale”

13:43 | 17.02.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 17 feb. /MOLDPRES/. Premiera spectacolului „Migranţi sau prea sîntem mulţi pe nenorocita asta de barcă” de Matei Vişniec, în regia lui Alexandru Grecu, va avea loc astăzi, începînd cu ora 18.00, pe scena Teatrului Naţional „Satiricus I. L. Caragiale”, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenţie, regizorul Alexandru Grecu a afirmat că spectacolul este o premieră absolută în întreg arealul românesc, în noiembrie 2016, piesa fiind montată în oraşul Avignon, Franţa, şi în ianuarie 2017 – în Torino, Italia.

Potrivit sursei citate, în acest spectacol, dramaturgul şi regizorul îşi propun să oglindească situaţia dramatică în care s-au pomenit populaţiile dislocate de războiul din Siria, dar și odiseea migranţilor economici care caută o viaţă mai bună în Europa. Regizorul Sandu Grecu nu e la prima montare a unei piese semnate de Matei Vișniec, spectacolul său „Angajare de clovn” fiind apreciat de reputatul dramaturg drept una dintre cele mai bune montări ale piesei sale.

„În definitiv, cine sînt ei, migranții? Ce forță îi pune în mișcare, cu ce resurse manipulatoare, umane și de propagandă operează aceasta? Ce tip de anticorpi își creează Europa în trupul ostenit și anchilozat sub povara propriilor legi și a propriei democrații admirate secole întregi? Acestea sînt doar o parte din întrebările la care spectacolul reușește, într-adevăr, să răspundă”, a precizat Alexandru Grecu.

În spectacol este antrenată întreaga trupă a teatrului: Viorel Cornescu (Traficantul), Vasile Caşu (Preşedintele unui stat european), Irina Rusu (Consilierul), Igor Mitreanu (Omul care surîde continuu), Lilia Cazacu (Cîntăreaţa), Aliona Oleinic (Patroana), Valentin  Delinschi (Traficantul de copii1), Eugeniu Matcovschi (Traficantul de copii 2) ş.a.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img17001321

img17001321

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!