ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

NATO a încheiat cu un operator belgian de telecomunicații un acord privind apărarea cibernetică

16:39 | 17.02.2017 Categorie: Externe

Bruxelles, 17 feb. /MOLDPRES/. NATO și operatorul de telecomunicații belgian Proximus au încheiat un acord de colaborare în combaterea atacurilor cibernetice, relatează vineri agenția EFE, citată de AGERPRES și MOLDPRES.

Înțelegerea constă în realizarea de schimburi de informații și este al zecelea acord de acest fel încheiat de Agenția de Comunicații și Informații (NCI) a NATO cu diverse companii în vederea colaborării pentru identificarea amenințărilor cibernetice, prevenirea lor și reacția rapidă.

Concret, acordul cu societatea Proximus va permite acesteia și Alianței să-și transmită reciproc informații despre aceste amenințări pentru ca fiecare să-și poată proteja mai bine rețelele informatice.

Potrivit directorului general al NCI, Koen Gijsbers, în urma acordurilor încheiate de această agenție cu societăți din sectorul informatic au fost obținute sute de indicii despre acțiuni de intruziune în rețeaua informatică a Alianței.

La rîndul său, directorul executiv al companiei Proximus, Dominique Leroy, a subliniat că 'la ora actuală, actorii responsabili de amenințări sînt globali și amenințările cibernetice sofisticate cresc rapid', motiv pentru care 'este esențială colaborarea pe bază de încredere' între instituțiile ce pot fi afectate de atacuri cibernetice.

(Editor L. Alcază)

img17001329

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!