ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Unificată de Control s-a convocat în ședință la Bender

17:19 | 17.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 feb. /MOLDPRES/. Pe 16 februarie curent, în or. Bender s-a desfăşurat şedinţa ordinară a Comisiei Unificate de Control (CUC) prezidată de delegaţia Republicii Moldova, în cadrul căreia au fost abordate 13 întrebări, comunică MOLDPRES cu referire la Delegaţia Republicii Moldova în CUC.

În cadrul şedinţei au fost confirmaţi în poziţia de observatori militari din partea R. Moldova locotenenţi-coloneii Ilie Strijcă şi Leodor Budeci, totodată, colonelul Serghei Rîbakov a fost înaintat de către delegaţia Federaţiei Ruse în poziţia de şef militar superior al forţelor de menţinere a păcii din partea F. Ruse.

Conform agendei de lucru, membrii CUC au audiat raportul Comandamentului Militar Întrunit (CMÎ) privind situaţia în Zona de Securitate (ZS) pe perioada 8-14 februarie curent.

La iniţiativa delegaţiei Republicii Moldova s-au purtat discuţii pe marginea incidentului produs pe 5 decembrie 2012 în Sectorul Sud al ZS cu privire la instalarea nelegitimă a posturilor „de grăniceri” la trecerea cu bac-ul „Slobozia-Cremenciug” şi în preajma localităţii Zagornoie. Deoarece, componenta transnistreană a invocat necesitatea de a se documenta suplimentar, subiectul urmează a fi reabordat la şedinţa următoare.

De asemenea, delegaţia R. Moldova în CUC s-a adresat către componentele CUC privind organizarea şi desfăşurarea evenimentelor consacrate comemorării celor 25 de ani de la începutul acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii şi independenţei Republicii Moldova şi a solicitat ca structurile de drept, în interacţiune cu reprezentanţii forţelor mixte de pacificare, să asigure în comun ordinea publică în perioada indicată.

Toate componentele CUC, inclusiv reprezentanţii Ucrainei şi Misiunii OSCE în R. Moldova au susţinut şi au semnat solicitarea menţionată. 

img17001330

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!