ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Andrei Galbur a avut o întrevedere cu ministrul de Externe al Regatului Suediei

15:17 | 18.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 feb. /MOLDPRES/. În marja Conferinţei de Securitate de la München, care se desfăşoară în aceste zile, viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut astăzi o întrevedere cu Margot Wallström, ministru de Externe al Regatului Suediei, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

În cadrul întîlnirii a fost efectuat un schimb de opinii pe marginea situaţiei social-politice din Republica Moldova, procesului de reglementare a conflictului transnistrean, oportunităţilor de intensificare a dialogului politic bilateral, inclusiv prin intermediul vizitelor la nivel înalt. De asemenea, oficialul moldovean a reiterat importanţa susţinerii acordate de Suedia în procesul transformărilor democratice, economice şi sociale în Republica Moldova, exprimînd mulţumiri pentru asistenţa de dezvoltare oferită ţării noastre.

La rîndul său, ministrul suedez a confirmat interesul ţării sale de a sprijini, în continuare, Republica Moldova în implementarea agendei de reforme, precum şi în procesul de integrare europeană.

Ambii demnitari au remarcat încărcătura simbolică a anului 2017 pentru relaţiile bilaterale și celebrarea unui sfert de veac de la stabilirea relaţiilor diplomatice.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!