ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artur Ioniță a servit o pasă de gol în meciul cu Sampdoria

11:32 | 20.02.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Mijlocașul moldovean Artur Ioniță de la echipa italiană Cagliari a jucat în week end în campionatul din Serie A întreg meciul din deplasare cu Samdoria și a servit o pasă de gol, relatează MOLDPRES.

Golul a fost marcat în minutul 6 de chilianul Mauricio Isla, care a deschis scorul în partida de la Genova cu un șut din volé. Partida s-a încheiat la egalitate (1-1). 

Anterior Artur a jucat 7 minute în partida disputată cu Atalanta și 28 de minute în meciul cu Juventus. 

El s-a aflat în afara terenul de joc timp de aproximativ patru luni după o accidentare suferită (ruptură multiplă a tibiei piciorului drept) pe 12 septembrie trecut în timpul meciului cu echipa Bologna.

Jucătorul moldovean a fost achiziţionat de Cagliari contra sumei de 4,5 milioane de euro de la retrogradata în Serie B Hellas Verona, semnînd un contract pe 3 ani cu opțiune pentru al patrulea, fiind primul fotbalist moldovean care evoluează în campionatul Italiei, Serie A.

Transferul său este cel mai scump din istoria fotbalului moldovenesc. Artur Ioniţă (26 de ani) este un produs al clubului Zimbru Chișinău, unde s-a antrenat în adolescență 10 ani. În cariera sa fotbalistul a mai evoluat pentru Iskra Rîbniţa şi clubul elveţian Aarau. În sezonul trecut jucătorul nostru a bifat 32 de meciuri în campionatul şi Cupa Italiei pentru Hellas Verona şi a înscris 4 goluri. La echipa națională a jucat 20 de meciuri și a marcat două goluri. 

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17001376

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!