ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului s-a întîlnit cu reprezentanții FMI

11:23 | 20.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/.  Implementarea Programului cu FMI este tratată cu responsabilitate, iar acțiunile întreprinse sînt axate pe eficiență și transparență, a anunțat Președintele Parlamentului Andrian Candu astăzi la întrevederea cu echipa de experți ai Fondului Monetar Internaţional (FMI) care se află în vizită de lucru la Chișinău în perioada 14 - 28 februarie, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului. 

Președintele Parlamentului a menționat că Acordul cu FMI înseamnă nu doar finanțare, dar în primul rînd suport în implementarea reformelor asumate. Andrian Candu a anunțat că autoritățile au elaborat o agendă de reforme, discutată la o şedinţă comună Guvern – Parlament. Potrivit lui, cele două instituţii îşi vor coordona în continuare acţiunile pentru implementarea cu succes a reformelor. Anii 2017-2018 urmează să devină ani ai abordărilor moderne, ai dezvoltării și construcției instituționale, a subliniat Andrian Candu. 

Președintele Parlamentului a prezentat acțiunile întreprinse pentru modernizarea cadrului legal în sectorul energetic, transparentizarea procedurilor de procurare a surselor energetice, precum și măsurile adoptate pentru consolidarea rolului și creșterea independenței Agenției Naționale de Reglementare în Energetică (ANRE), conform cerințelor internaţionale. 

Andrian Candu a mulţumit ex-şefei misiunii FMI, Ivanna Vladkova-Hollar, pentru conlucrarea și suportul acordat în semnarea Memorandumului cu FMI.

Noul șef al misiunii, Ben Kelmanson, a anunțat că experții analizează evoluțiile recente din economie și vor face o revizuire pe dimensiunea de politici. 

img17001377

img17001377

img17001377

img17001377

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!