ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere cu viceministrul de Externe al Turciei

13:28 | 20.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova a avut astăzi o întrevedere cu Ahmet Yildiz, viceministrul Afacerilor Externe al Turciei, ex-consilierul pe probleme de politică externă al Președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul prezidențial de presă.

În cadrul întrevederii, părțile au făcut un schimb de opinii privind posibilitățile de dezvoltare și aprofundare a relațiilor de cooperare moldo-turce.

Șeful statului a salutat caracterul constructiv al relațiilor diplomatice dintre Republica Turcia și Republica Moldova, care în anul curent marchează 25 de ani. 

Igor Dodon a mulțumit pentru suportul acordat Republicii Moldova prin intermediul Acordului interguvernamental moldo-turc privind promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor, precum și prin intermediul Agenției Internaționale de Cooperare a Turciei în domenii prioritare precum ocrotirea sănătăţii, educaţie, mediului, inclusiv la implementarea mai multor proiecte de asistenţă și reabilitare a infrastructurii în UTA Găgăuzia.

Președintele țării a primit invitația și a confirmat că va participa în luna mai la summitul șefilor de state și de guverne al Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre care se va desfășura pe 22 mai 2017 la Istanbul.

Totodată Igor Dodon a informat despre demararea pregătirilor pentru vizita oficială a Președintelui Turciei Recep Tayyip Erdoğan la Chișinău, planificată prealabil pentru 5 mai, curent.

La finele întrevederii, Președintele țării a primit un cadou din partea Președintelui Turciei oferit cu ocazia zilei de naștere pe care Igor Dodon a sărbătorit-o recent, și felicitările din partea tuturor reprezentanților conducerii de vîrf a Turciei.

img17001384

img17001384

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!