ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Preşedintele Adunării Populare din UTA Gagauz-Yeri a demisionat

15:35 | 20.02.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Alexandr Tarnavschi a anunţat astăzi prin intermediul unei înregistrări video că demisionează din funcţia de preşedinte al Adunării Populare a UTA Gagauz-Yeri (APG). Motivul invocat de acesta constă în „necunoaşterea limbii găgăuze”, comunică MOLDPRES.

„Plec din acest post dintr-un singur motiv – nu cunosc limba găgăuză. Consider că forul legislativ al autonomiei trebuie să lucreze în conformitate cu legea. N-ar fi corect ca APG să-şi înceapă activitatea cu încălcarea normelor de bază”, a declarat Tarnavschi.

Speakerul demisionar al regiunii a anunţat că rămîne alături de echipa sa şi a mulţumit colegilor pentru susţinere.

Adunarea Populară a UTA Gagauz-Yeri s-a întrunit în şedinţă de constituire la 21 ianuarie după alegerile locale în autonomie, desfăşurate pe 20 noiembrie 2016. În funcţia de preşedinte al Adunării de legislatura a şasea a fost ales deputatul Alexandr Tarnavschi.

Tarnavschi a fost singura candidatură înaintată la acest post, pentru care şi-au dat voturile 28 din cei 31 de deputaţi prezenţi. Demisia a fost anunţată după o lună de activitate în această funcţie.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17001388

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!