ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu ambasadorul Qatarului

16:22 | 20.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 feb. /MOLDPRES/. Igor Dodon, Președintele Republicii Moldova a avut astăzi o întrevedere cu Mohammed Ali Al-Maliki, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statului Qatar în R. Moldova, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

În cursul întrevederii părțile au abordat dinamica dezvoltării relațiilor dintre cele două state, dar și perspectivele de dezvoltare a acestora.

Igor Dodon a menționat că deschiderea Ambasadei RM la Doha şi Ambasadei Statului Qatar la Chişinău a impulsionat substanțial cooperarea bilaterală.

În alt context șeful statului a salutat împlinirea a 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Statul Qatar. Președintele a pledat pentru extinderea cooperării sectoriale, prioritar în domeniile comercial-economic, investiţional, agro-industrial, energetic, umanitar.

”Sînt sigur că există un potențial enorm, nevalorificat, în special pe componenta economică și de investiții”, a concluzionat Igor Dodon.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!