ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Turcia consideră că administrația Trump este mai înțelegătoare în privința extrădării lui Gulen

13:00 | 21.02.2017 Categorie: Externe

Ankara, 21 feb. /MOLDPRES/.Turcia consideră că noua administrație americană a președintelui Donald Trump este mai înțelegătoare și mai sensibilă în privința chestiunii extrădării din SUA a clericului Fethullah Gulen, a afirmat marți premierul Binali Yildirim, scrie Reuters, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Într-un discurs adresat parlamentarilor formațiunii sale politice, AKP, aflată la guvernare, Yildirim a spus că discuțiile continuă cu autoritățile americane în privința extrădării lui Gulen, pe care Ankara îl acuză că a organizat tentativa de lovitură de stat din Turcia din luna iulie a anului trecut.

Clericul, aflat în exil în SUA, neagă orice implicare.

Turcia a cerut în repetate rînduri extrădarea predicatorului Fethullah Gulen, dar s-a lovit de fiecare dată de refuzul Washingtonului în timpul administrației Obama, care argumenta că orice decizie în acest sens ține de domeniul justiției.

 

 

/Editor M.Cucu/

 

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!