ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un șofer care conducea un camion cu o încărcătură periculoasă a fost arestat cu focuri de armă la Barcelona

15:56 | 21.02.2017 Categorie: Externe

Madrid, 21 feb. /MOLDPRES/. Un șofer aflat la volanul unui camion furat și încărcat cu canistre cu gaz a fost arestat marți dimineața în urma unei ample operațiuni a Poliției din Barcelona, după ce oamenii legii au tras focuri de armă în direcția autovehiculului pentru ca șoferul să oprească, transmite postul spaniol Antena 3 TV, citat de AGERPRES și MOLDPRES.

Individul conducea camionul cu mare viteză, pe contrasens, pe o arteră aglomerată ce ducea spre centrul orașului. A ignorat apelurile polițiștilor de a opri și i-a atras pe aceștia într-o urmărire în cursul căreia cîteva canistre cu gaz au căzut din remorca autovehiculului. O persoană a fost rănită.

Șoferul a oprit abia după ce unul dintre polițiștii care lua parte la intervenție a tras înspre camion, iar gloanțele au spart parbrizul mașinii.

Oamenii legii l-au reținut, iar din verificări a reieșit că individul este un cetățean suedez cu probleme psihice, potrivit Antena 3 TV.

Surse din cadrul anchetei au declarat pentru publicația La Vanguardia că există bănuieli că bărbatul se afla și sub influența drogurilor, relatează și The Telegraph.

Cercetările continuă pentru ca autoritățile să se asigure că a fost vorba despre un incident fără vreo legătură cu o posibilă amenințare teroristă.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!