ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova și Italia au marcat 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice

16:45 | 21.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Cu ocazia aniversării a 25-a de la stabilirea relaţiilor diplomatice moldo-italiene, miniştrii Afacerilor Externe ai Republicii Moldova, Andrei Galbur, şi Republicii Italiene, Angelino Alfano, au efectuat astăzi un schimb de mesaje de felicitare, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE, în mesajul său adresat omologului italian, ministrul Andrei Galbur a menţionat că în decursul celor 25 de ani, ţările noastre au stabilit o cooperare excelentă, atît în plan bilateral, cît şi multilateral, Italia devenind un important susţinător al eforturilor Republicii Moldova de modernizare şi de aliniere la standardele europene. Demnitarul a evidenţiat, în particular, că pe parcursul acestei perioade, dimensiunea economică a relaţiilor bilaterale a cunoscut o evoluţie ascendentă, Italia fiind al II-lea partener comercial al Republicii Moldova din ţările membre ale Uniunii Europene, după derularea exporturilor şi al III-lea partener european după derularea importurilor.

La rîndul său, ministrul Afacerilor Externe al Italiei, Angelino Alfano, a salutat intensificarea relaţiilor moldo–italiene în domeniul economic, cultural şi social. „Susţinem cu fermitate calea Republicii Moldova spre implementarea Acordului de Asociere şi Liber Schimb semnat cu Uniunea Europeană. Declaraţia comună moldo-italiană din anul 2014 va continua să reprezinte un important punct de referinţă pentru consolidarea dialogului nostru şi pentru cooperarea în tot mai multe domenii”, se menţionează în mesaj.

Totodată, cu ocazia aniversării a 25-a de la stabilirea relaţiilor diplomatice, viceministrul Afacerilor Externe Daniela Morari a participat astăzi la lansarea oficială a ștampilei cu obliterare specială „25 de ani de relaţii diplomatice Republica Moldova–Republica Italiană”, elaborată de Poşta Moldovei, aplicată pe plicul cu desen special, ce include mai multe state cu care Republica Moldova a semnat acorduri privind stabilirea relaţiilor diplomatice în anul 1992. Evenimentul a avut loc în incinta Ambasadei Italiei la Chişinău.

Republica Moldova a stabilit relaţii diplomatice cu Republica Italiană la 21 februarie 1992.

img17001428

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!