ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Membrii unui grup criminal au fost condamnaţi pentru comercializarea drogurilor

17:16 | 21.02.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Membrii unui grup criminal au fost condamnaţi astăzi cu pedepse între 7 şi 20 ani de închisoare pentru punerea în circulaţie şi comercializarea drogurilor, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii, din grupare fac parte patru suspecţi, cu vîrste cuprinse între 30 şi 50 ani, care au fost reţinuţi în luna aprilie 2016. Aceştia se ocupau cu transportarea heroinei şi comercializarea acesteia pe teritoriul ţării.

Activitatea suspecţilor era organizată şi dirijată de către un deţinut din penitenciarul oraşului Taraclia, care îşi ispăşeşte pedeapsa pentru săvîrşirea a două omoruri.

Membrii grupării au fost reţinuţi în momentul cînd au primit droguri în proporţii deosebit de mari, camuflate într-un colet trimis din Turcia, pe care intenţionau să le comercializeze la un preţ de 100 euro pentru un gram de heroină.

În urma percheziţiilor, la domiciliul inculpaţilor au fost depistate cîntare electronice, pentru cîntărirea şi divizarea heroinei în părţi mai mici, cît şi mijloace băneşti obţinute din activitatea criminală. Totodată, forţele de ordine au efectuat percheziţii şi în celula interlopului din penitenciarul oraşului Taraclia, unde au fost depistate telefoane mobile şi caiete cu notiţe de calcule, cu care ar fi coordonat toate acţiunile criminale ale complicilor săi.

Sentinţa este cu drept de atac în Curtea de Apel

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!