ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va coopera cu Cipru în domeniile de interes comun

18:17 | 21.02.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene salută aniversarea a 25-a de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Republica Cipru. Cu acest prilej aniversar, a avut loc un schimb de scrisori de felicitare între viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, şi ministrul cipriot de Externe, Ioannis Kasoulides, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

În scrisoarea sa, şeful diplomaţiei moldoveneşti a subliniat faptul că în cei 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice acestea s-au dezvoltat într-o albie pragmatică şi prietenoasă, fiind evidenţiat, totodată, că prin eforturi comune s-a reuşit punerea temeliei relaţiilor dintre Republica Moldova şi Republica Cipru şi dezvoltarea acestora spre binele ambelor ţări. Ministrul Galbur a reafirmat disponibilitatea Republicii Moldova pentru o cooperare multidimensională cu Republica Cipru în domeniile de interes comun, inclusiv pe segmentul ce ţine de parcursul european al ţării noastre.

La rîndul său, omologul cipriot a evidenţiat caracterul avansat al relaţiilor moldo-cipriote, reiterînd angajamentul şi determinarea Guvernului Republicii Cipru pentru promovarea unei cooperări concrete între statele noastre, precum şi aprofundarea relaţiilor bilaterale. De asemenea, ministrul Kasoulides a exprimat aprecierea pentru sprijinul continuu oferit de ţara noastră în eforturile Guvernului de la Nicosia pentru găsirea unei soluţii politice durabile şi viabile în problema reunificării ţarii.

Republica Moldova a stabilit relaţii diplomatice cu Republica Cipru la 21 februarie 1992.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!