ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polonia ia măsuri sporite de protecție la frontiera estică

09:40 | 22.02.2017 Categorie: Externe

Varşovia, 22 feb. /MOLDPRES/.Poliția de frontieră din Polonia va construi încă 13 turnuri de observație, pe lîngă cele 25 existente, la granițele de est ale țării cu Rusia, Belarus și Ucraina, informează Xinhua, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Comandantul poliției de frontieră, Marek Lapinski, a declarat marți pentru agenția de presă poloneză PAP, preluată de Xinhua, că turnurile vor fi echipate cu aparatură imagistică termică de înaltă performanță și cu sisteme optice și de monitorizare care vor permite supravegherea permanentă a frontierei. Imaginile vor fi transmise posturilor de poliție locale, iar cînd se detectează mișcări vor fi trimise la fața locului patrule, drone sau avioane.

Forțele poloneze de specialitate intenționează să folosească centre de monitorizare mobile în zonele unde nu se pot construi turnuri de observație și au în vedere achiziționarea unui elicopter ușor cu sisteme moderne de supraveghere. Două avioane ar urma să patruleze frontiera maritimă. Costurile vor fi suportate în proporție de 90% de Fondul pentru Securitate Internă al Uniunii Europene.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17001440

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!